4-weekse Yoga beginnerscursus

“YOGA IS NOT ABOUT TOUCHING OUR TOES, IT’S ABOUT WHAT WE LEARN ON THE WAY DOWN”


cursus voor beginners

Dé manier om je leden kennis te laten maken met yoga.

Deze 4-weekse yogacursus is gemaakt voor sportscholen om hun leden aan Vinyasa yoga te kunnen introduceren. Zit yoga nog niet in het aanbod en ben je benieuwd of dit past binnen jouw lessenpakket? Probeer het dan uit met deze 4 weekse cursus.

* meer weken zijn in overleg mogelijk

Waarom vinyasa yoga?

Vinyasa yoga

De term “Vinyasa” komt uit het Sanskriet. “Vi”: “op een bepaalde manier” en “nyasa” : “zetten, liggen, plaatsen”. Vinyasa betekent dus dat de bewegingen op een bepaalde volgorde zijn geplaatst.

Het is een vrije, energieke en creatieve yogastijl waarbij je beweegt op het ritme van je ademhaling. Hoe precies, wordt bepaald door de yogadocent. Dat vind ik het leuke aan Vinyasa Yoga: elke les kan weer anders zijn.

Doordat je bij Vinyasa Yoga dynamische asana’s (houdingen) samenbrengt met je ademhaling kan je in een soort meditatieve staat komen. Zo lukt het mij om mijn gedachten makkelijker loslaten. Bewegen op de ademhaling in het hier en nu op je matje. Dit maakt Vinyasa Yoga een goede mindfulness-training en het kan tegelijkertijd je lichaamsbewustzijn versterken. Je kan het zien als mediteren in beweging.

Voordelen

Naast het mentale aspect ervaar ik ook veel fysieke voordelen in Vinyasa Yoga:

  • Je mobiliseert je gewrichten, pezen en banden, vooral rond je wervelkolom, zodat je spanning en andere klachten kunt verlichten of voorkomen.
  • Je traint je stabiliteit en evenwichtsgevoel met veel van de asana’s.
  • Vinyasa Yoga versterkt de spieren in je hele lichaam, maar vooral de diepe spieren. De dynamische bewegingen brengen je cardiovasculaire systeem op gang en zo train je je uithoudingsvermogen.
  • Met Vinyasa Yoga kun je je flexibiliteit verbeteren en je fasciale weefsels losser maken.
  • Je komt in contact met je ademhaling en leert hoe je deze kunt gebruiken om tot rust te komen. Je ademhaling staat namelijk in direct contact met je zenuwstelsel.

Lijkt dit je wat?

Mocht je nu geïnteresseerd zijn in deze cursus of heb je nog vragen, stuur dan een mailtje via onderstaande knop.

5.0
5/5
Wat een fijne yoga-lessen! Echt iets om vaak te gaan doen wat mij betreft. Zou dan voor mij als aanvulling op mijn huidige abonnement zijn. Dan zou ik naar 3x per week gaan of aanvullen met strippenkaart. Deze leuke en goede docent maakt me echt weer enthousiast!
Anouk
Deelnemer
5.0
5/5
De sfeer was goed en zeker laagdrempelig. Ook was het ontvangst warm en voelde ik mij welkom. Daarnaast was de les goed te volbrengen. Er is afwisseling tussen rust en inspanning, fijne docent, goede uitleg van de oefeningen en alles wat yoga inhoudt, goed materiaal, prettige muziek
Anoniem
Deelnemer
5.0
5/5
Prettige begeleiding, je hoeft niet te kijken, alleen luisteren is al voldoende. De lat mag je zelf bepalen en er is ruimte voor 'foutjes'. De lessen vliegen voorbij
Anoniem
Deelnemer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen