4-weekse Yin Yang Yoga workshops

“YOGA IS NOT ABOUT TOUCHING OUR TOES, IT’S ABOUT WHAT WE LEARN ON THE WAY DOWN”


4 weekse workshops

Dé manier om je practice te verdiepen of kennis te maken met yoga.

⚡ Yin Yang lessen (60 min) met aansluitend een verdiepende workshop (30 min)

⚡ focus op ademhalingstechnieken

⚡ wekelijkse thema’s

⚡ gepersonaliseerde adjustments en feedback

⚡ 12, 19 en 26 april en 3 mei van 19.00 tot 20.30u

Workshop inhoud

Wat kan je verwachten

Tijdens de lessen beginnen we met de actieve en dynamische Yang variant. Door te bewegen op het ritme van de adem ontstaat een meditatie in beweging. Hier houden de poses relatief kort vast en warmen we het lichaam op.

Waar je bij Yang yoga de spieren aanspant wil je bij Yin yoga de spieren juist ontspannen. Deze stijl gaat om overgave en helpt spanning en stress los te laten. Hier blijven we langer in de houdingen omdat Yinweefsel, zoals bindweefsel, meer tijd nodig heeft in een houding omdat het stugger is.

Na de Yin Yang les volgt een verdiepende workshop waar we inzoomen op het thema van de les. We nemen de tijd om houdingen uitgebreid te behandelen en te kijken welke aanpassingen nodig zijn voor jouw lichaam. Je krijgt tips en feedback mee specifiek om jouw practice te verbeteren en te verdiepen.
Er is hier ook genoeg ruimte voor vragen.

Voordelen van Yin Yang Yoga

Yin Yang Yoga is een stijl van yoga die de zachte, ontspannende eigenschappen van Yin Yoga combineert met de krachtige, dynamische eigenschappen van Yang Yoga. Het beoefenen van Yin Yang Yoga biedt vele voordelen voor zowel het lichaam als de geest waaronder:

  • Je komt in contact met je ademhaling en leert hoe je deze kunt gebruiken om tot rust te komen. Je ademhaling staat namelijk in direct contact met je zenuwstelsel.
  • Je mobiliseert je gewrichten, pezen en banden, vooral rond je wervelkolom, zodat je spanning en andere klachten kunt verlichten of voorkomen.
  • Je traint je stabiliteit en evenwichtsgevoel met veel van de asana’s.
  • Je versterkt de spieren in je hele lichaam.
  • De dynamische bewegingen brengen je cardiovasculaire systeem op gang en zo train je je uithoudingsvermogen.

Kortom, het beoefenen van Yin Yang Yoga biedt talloze voordelen. Het helpt bij het ontwikkelen van een diepere verbinding met lichaam en geest en draagt bij aan een gezonde, sterke en flexibele fysieke en mentale staat.

Lijkt dit je wat?

Deze lessen zijn bedoeld voor iedereen die wil investeren in zichzelf, werken aan de connectie van lichaam en geest, zijn/haar yoga practice wil verdiepen en op een veilige manier handvatten wil krijgen om yoga lessen te volgen.

Mocht je nu geïnteresseerd zijn in deze cursus maar nog vragen hebben, stuur dan een mailtje via onderstaande knop.

5.0
5/5
Wat een fijne yoga-lessen! Echt iets om vaak te gaan doen wat mij betreft. Zou dan voor mij als aanvulling op mijn huidige abonnement zijn. Dan zou ik naar 3x per week gaan of aanvullen met strippenkaart. Deze leuke en goede docent maakt me echt weer enthousiast!
Anouk
Deelnemer
5.0
5/5
De sfeer was goed en zeker laagdrempelig. Ook was het ontvangst warm en voelde ik mij welkom. Daarnaast was de les goed te volbrengen. Er is afwisseling tussen rust en inspanning, fijne docent, goede uitleg van de oefeningen en alles wat yoga inhoudt, goed materiaal, prettige muziek
Anoniem
Deelnemer
5.0
5/5
Prettige begeleiding, je hoeft niet te kijken, alleen luisteren is al voldoende. De lat mag je zelf bepalen en er is ruimte voor 'foutjes'. De lessen vliegen voorbij
Anoniem
Deelnemer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen