Vegetarische enchilada’s

Enchilada’s zijn gevulde wraps uit de oven, bestrooid met kaas. Deze variant is geïnspireerd op een recept van Yvette van Boven en geloof me: je zal het vlees niet missen.

Enchilada's

Vegetarische enchilada’s

Enchilada's zijn opgerolde wraps met een vulling. Meestal van kip, kalkoen of rundvlees, maar vegetarisch minstens net zo lekker! Ze worden met de saus en een vulling afgebakken in de oven. Uiteraard mag daarbij een lekkere laag kaas niet ontbreken.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 trostomaatjes
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl karwijpoeder
  • 2 theel. oregano
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. gerookt paprikapoeder
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl. olijfolie plus extra
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 middelgrote zoete aardappelen geschild, in kleine blokjes
  • 1-2 eetl. ingelegde jalapeñopepers fijngehakt
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 blikje zwarte bonen 400g, gespoeld en uitgelekt
  • kneepje citroensap
  • 12 kleine of 6 grotevolkoren tortilla’s, even verwarmd
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 el Franse kwark
  • 1 avocado

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de saus door alle saus-ingrediënten te mengen.
  • Fruit de ui in de olijfolie in een hapjespan, voeg knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
  • Spatel de jalapeño en de aardappelblokjes erdoor, bak ze afgedekt en onder af en toe omscheppen in ongeveer 12-15 minuten gaar. Schep de helft van de tomatensaus, de spinazie en de zwarte bonen erdoor. Laat even stoven tot een ‘niet natte’ vulling, breng op smaak met citroensap. (Omdat de chilipoeder en jalapeno samen toch wat pittig waren heb ik ook nog een scheut mango azijn toegevoegd (gewoon rode wijnazijn kan natuurlijk ook).
  • Vul elke tortilla met een schep vulling en rol ze op. Leg alle rollen tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal.
  • Giet de rest van de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte kaas. Bak ongeveer 20 minuten, tot de kaas goudbruin is en de saus bubbelt (zet de oven even op grillstand als je de kaas lekker knapperig wilt krijgen).
  • Hak de koriander fijn en snijd de avocado in plakjes. Gebruik dit om, samen met een lepel kwark, op of naast de enchilada’s te serveren.
Trefwoord Enchilada, Mexicaans, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Winkelwagen