Step up your ‘gemberthee-game’ met deze anijsvariant. Door de venkel, anijszaad en steranijs breng je jouw kopje gemberthee naar een ander niveau. Een “anijzige dimensie”. Lekker en goed voor je.
Gemberthee met anijs
Kan je de smaak van anijs wel waarderen? (oftewel: lust je ouzo of sambuca ;-)) verwerk dan eens de smaak van anijs in je thee. Niet alleen lekker, ook gezond. Anijszaad bevat veel vitaminen, zo is het rijk aan vitamine B6 wat belangrijk is voor je hormoonregulatie, de werking van je imuunsysteem en je zenuwstelsel. Ook helpt B6 bij een gezonde stofwisseling. Verder vind je B1, B2, B3, B5 en B11 in anijszaad.
Equipment
- Waterkoker
Ingrediënten
- 1 – 1,5 cm gember in plakken
- 4 el stukjes venkel je kunt goed te stelen en topjes gebruiken als restverwerking
- 1 tl venkelzaad
- 2 steranijs
- 2 plakjes citroen
Instructies
- Giet in een theepot kokend water bovenop de gember, citroen, venkel en specerijen. Laat minimaal vijf minuten trekken.