Een romige, geurende soep die je van binnenuit verwarmt op de dagen dat je het kan gebruiken. Soep is niet alleen voedzaam en lekker voor na een training, maar ook een fijn budgetmaaltje. Koop in het seizoen maar eens een flinke bos winterpenen, daar kan je echt een grote pan soep van koken.
Wortel-kokossoep
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 1/2 ui grof gesneden
- 2 tenen knoflook fijngehak
- 2 g verse kurkuma in dunne plakjes
- 5 g verse gember in dunne plakjes
- 1 el vadouvan
- 3 limoenblaadjes
- 300 g wortelen in grove blokjes
- 200 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 50 ml witte wijn
- zout
- 75 ml sinaasappelsap
- 1 limoen
- 1/2 el gembersiroop
Instructies
- Verhit de olie en fruit knoflook, ui, kurkuma en gember voor 2 minuten.
- Voeg dan de vadouvan toe.
- Voeg de wortelen en de overige ingrediënten toe.
- Kook het geheel voor circa 25 minuten tot de wortelen gaar zijn.
- Mix de soep in een blender of met een staafmixer totdat deze glad en romig is.