Een super snel gerecht met weinig afwas! Neem een uitstapje naar Thailand. Daar weten ze hoe ze snel en makkelijk met weinig ingrediënten toch een smaakvolle maaltijd op tafel zetten. Uiteraard kan je hier ook nog andere groenten doorheen doen, als je toevallig iets in de koelkast hebt liggen waar je eigenlijk vanaf moet.
Thaise Noodles: Pad See Ew
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 250 gram tofu in blokjes
- 2 eieren
- 1 witte kool gesneden in reepjes
- 2 winterpenen in dunne plakjes
- 120 g brede rijstnoedels met een korte kooktijd
- 2 el vissaus
- 4 el oestersaus
- 1 el hoisinsaus of honing of gembersiroop
- 2 tl donkere sojasaus
- 1 el fijngehakte pinda’s
- 1 stuk gember duimdik
- 1 limoen
- evt. chilipoeder
Instructies
- Pel en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheut olie in een wok en bak de knoflook en de tofu.
- Voeg de winterpeen toe aan de wok. Houd in beweging zodat de knoflook niet aanbrandt.
- Voeg de eieren toe en bak kort totdat het ei gestold is.
- Voeg nu 200 ml water toe aan de wok en leg daar de rijstnoedels in. Zorg ervoor dat de noedels op deze manier in het water gekookt worden, wellicht moet je ze tussendoor omwentelen.
- Voeg vissaus, oestersaus, honing en sojasaus toe aan de pan.
- Voeg tot slot de kool toe en wok totdat deze gaar en glanzend is.
- Serveer met fijngehakte pinda’s, een partje limoen en eventueel wat chilipoeder.