Quiche met gegrilde aubergine, gedroogde tomaatjes & geitenkaas

Quiche

Een quiche is het lekkerst met zelfgemaakt deeg. Gelukkig is het niet lastig te maken! Je kan er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld voor volkorenbloem, speltbloem of glutenvrij meel te gaan. De combinatie van aubergine, geitenkaas en gedroogde tomaatjes is wat mij betreft altijd goed.

Quiche met gegrilde aubergine, gedroogde tomaatjes & geitenkaas

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • tl zout
  • tl gedroogde kruiden bijv. Italiaanse of Provençaalse
  • 6 biologische eieren
  • 150 ml melk
  • 1 tl bouillonpoeder of een half bouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram geraspte kaas parmezaan is ook lekker
  • 1 aubergine
  • 1 potje half gedroogde tomaten
  • 200 gram geitenkaas.

Instructies
 

  • Doe de bloem in een kom en snij de boter er in blokjes doorheen. Doe dan het ei erdoor en kneed met je handen (of in een keukenmachine) tot een elastisch deeg. Voeg tot slot zout en kruiden eraan toe en maak er een bal van. Pak deze in plasticfolie en leg een halfuurtje in de koelkast.
  • Voor dat je het deeg gaat uitrollen kan je het werkblad het beste met een beetje bloem bestuiven. En een velletje bakpapier in de quichevorm voorkomt dat je de quiche straks moeilijk uit z’n vorm krijgt.
  • Kluts in een kom de eieren door elkaar. Verwarm de melk (bijv. in een klein steelpannetje) en roer de bouillon erdoor totdat deze opgelost is. Pers de knoflook en meng samen met het melk-mengsel en de geraspte kaas door de eieren. Zorg er wel voor dat je melk niet meer kokend heet is als je dat doet, dan gaart je ei namelijk al.
  • Snijd de aubergine in plakken en gril ze in een grillpan of in een contactgrill. Doe de aubergine in je quiche vorm (bekleed met het quiche deeg). Laat de tomaatjes uitlekken en verdeel ze over de aubergine. Brokkel de geitenkaas erover. Het is ook lekker om hier wat gekarameliseerde uitjes aan toe te voegen (zie hier voor het recept).
  • Vul je vorm dan met de appareil (het ei-melk mengsel) en zet de quiche ca een halfuur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • De quiche is goed als het ei gestold en lichtbruin van kleur is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen