Marokkaanse Harira soep

Harira soep wordt gemaakt met verschillende verwarmende specerijen, waaronder harissa.

Harira Soep

Een verwarmende soep met Midden-Oosterse specerijen. Door de linzen en kikkererwten is de soep lekker vullend. Ideaal voor 's avonds na een work-out.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Marrokaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gepeld en in stukjes
  • 1 cm gember geschild en fijngesneden
  • 1 el ras el hanout
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 750 ml water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 gram rode linzen
  • 1 el harissa
  • 2 tl gembersiroop
  • ½ citroen sap
  • 1 blik kikkererwten 200 gram
  • 1 bosje peterselie
  • Zonnebloemolie

Instructies
 

  • Verwarm een laagje zonnebloemolie in een soeppan.
  • Fruit knoflook, gember en ui.
  • Voeg de droge specerijen en tomatenpuree toe.
  • Bak terwijl je goed blijft roeren voor circa 2 minuten.
  • Voeg wortel en bleekselderij toe.
  • Laat nog een paar minuten bakken en voeg dan het blik tomaten, water, bouillon, rode linzen, harissa en gembersiroop toe.
  • Laat op laag vuur koken en blijf regelmatig roeren om te voorkomen dat de linzen aanbranden.
  • Voeg na ongeveer 10 minuten de kikkererwten toe en kook nog circa 10 minuten, tot de linzen gaar zijn.
  • Breng op smaak met citroensap en fijngehakte peterselie.

Notities

Serveer er lekker wat flatbread bij, of maak de soep wat dikker en eet het als saus bij bijvoorbeeld bruine rijst. 
Trefwoord harira, maaltijd soep, marrokaanse soep, soep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen