Harira soep wordt gemaakt met verschillende verwarmende specerijen, waaronder harissa.
Harira Soep
Een verwarmende soep met Midden-Oosterse specerijen. Door de linzen en kikkererwten is de soep lekker vullend. Ideaal voor 's avonds na een work-out.
Equipment
- Soeppan
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gepeld en in stukjes
- 1 cm gember geschild en fijngesneden
- 1 el ras el hanout
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- ½ tl kaneel
- 1 el tomatenpuree
- 1 wortel in stukjes
- 1 stengel bleekselderij in stukjes
- 1 blik gepelde tomaten
- 750 ml water
- 1 blokje groentenbouillon
- 100 gram rode linzen
- 1 el harissa
- 2 tl gembersiroop
- ½ citroen sap
- 1 blik kikkererwten 200 gram
- 1 bosje peterselie
- Zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een soeppan.
- Fruit knoflook, gember en ui.
- Voeg de droge specerijen en tomatenpuree toe.
- Bak terwijl je goed blijft roeren voor circa 2 minuten.
- Voeg wortel en bleekselderij toe.
- Laat nog een paar minuten bakken en voeg dan het blik tomaten, water, bouillon, rode linzen, harissa en gembersiroop toe.
- Laat op laag vuur koken en blijf regelmatig roeren om te voorkomen dat de linzen aanbranden.
- Voeg na ongeveer 10 minuten de kikkererwten toe en kook nog circa 10 minuten, tot de linzen gaar zijn.
- Breng op smaak met citroensap en fijngehakte peterselie.
Notities
Serveer er lekker wat flatbread bij, of maak de soep wat dikker en eet het als saus bij bijvoorbeeld bruine rijst.