Een vullende maaltijdsoep is eigenlijk altijd een fijne maaltijd. Perfect in de namiddag voor als je ‘s avonds nog wilt sporten. Of juist voor in de avond na het sporten. Lekker met een dampende kom gedoucht op de bank. Deze linzen-tomatensoep heeft wat weg van linzensoep die je in Griekenland eet.

Linzen-tomatensoep
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 100 g rode linzen
- 200 g tomaten blokjes uit blik of vers
- 0,75 l water
- 1/2 chili
- 75 ml rode wijn
- 2 takjes tijm
- 2 g zout
- 1/2 stengel bleekselderij in blokjes
- 10 ml witte wijnazijn
- 1 bos dille
Instructies
- Verhit olie in pan. Fruit knoflook, ui en komijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en blus af met water en wijn etc.
- Laat koken voor circa 25 minuten. Roer af en toe zodat de linzen niet aan de bodem gaan zitten. Verwijder de takjes tijm.
- Mix half met de staafmixer zodat je wel structuur behoudt.