Heb je wel eens bedacht om thee te koken van de schillen van je citrusvruchten? Probeer het eens! Als je een lekkere ontbijtbowl maakt bijvoorbeeld met grapefruit en bloedsinaasappel. Gooi de schillen dan niet weg, maar trek er een gemberthee variatie van. Lekker kruidig en fris.
Een perfecte ontbijt-thee om je dag energiek mee te beginnen.
Gemberthee met tijm, grapefruit, bloedsinaasappel en een vleugje kaneel
Dit is een recept voor een lekkere variatie gemberthee waar je onder andere de schillen van grapefruit en sinaasappel voor gebruikt
Equipment
- Theepot
- Waterkoker
Ingrediënten
- 3 plakjes citroen
- schillen en sap van 1 bloedsinaasappel
- schillen en sap van 1 grapefruit
- ½ el kaneelpoeder
- 4 takjes tijm
- 1 tl venkelzaad
- 2 plakken gember
Instructies
- Giet kokend water bovenop de gember en de citrus en specerijen. Laat minimaal vijf minuten trekken.
Notities
Ideaal om te maken als restverwerking bij je recept van de citrus-tijm salade bij kwark.