Het standaard bakje (kokos)yoghurt is lekker, maar begint ook een beetje boring te worden toch? Heb je wel eens geitenyoghurt geprobeerd? Voor veel mensen beter te verteren dan normale yoghurt en het geeft je ontbijt net even een twist. Zeker in combinatie met de gedroogde vijgen en basilicum. De moeite waard om eens te proberen!
Ingrediënten
- 500 ml geitenyoghurt
- 50 gram gedroogde vijgen
- 100 gram ongebrande noten
- 1 el honing
- 1 bosje basilicum
- zeezout
Instructies
- Rooster de noten in een droge koekenpan. Voeg na een paar minuten de honing toe, zodat ze kunnen karameliseren. Houd de pan in beweging en voeg een snuf zeezout toe.
- Leg de noten in een bakje en laat afkoelen.
- Doe de yoghurt in glaasjes
- Snijd de gedroogde vijgen in stukjes
- Scheur een stuk of 6 blaadjes basilicum per glaasje van de takjes
- Maak de noten -zodra ze zijn afgekoeld- los van elkaar als ze erg aan elkaar geplakt zijn
- Verdeel noten, vijgen en basilicum over de glaasjes. Schep er evt. nog een lepel huisgemaakte granola op.