Deze groene hummus variant is super lekker fris. Lekker als spread op een toastje met gerookte makreel of door een pasta met verse doperwtjes en geraspte parmezaan. Met dit recept maak je een flinke hoeveelheid hummus die je best een tijdje in een goed afgesloten bakje in de koelkast kan bewaren. Denk je dat je niet zoveel hummus nodig hebt? Maak dan gewoon de helft of een kwart van het recept.
Doperwten-hummus
Ingrediënten
- 200 g kikkererwten
- 400 g doperwten
- 1/2 bosje munt
- 1 bosje peterselie
- 100 ml zonnebloemolie
- 50 g tahini
- 50 ml sesamolie
- 50 ml limoensap
- 1 el komijn
- 1/2 el chili
- peper en goede snuf zout
Instructies
- Mix alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Voeg eventueel water toe. Goed proeven en voldoende zout toevoegen.