Chiapudding met kokosmelk & mango

Chiapudding met mango en kokosmelk

Gezond, zomers, een tikje tropisch en lekker voedzaam. Deze chiapudding is een goede start van een drukke dag. Na het eten van zo’n pudding zit je lekker vol en heb je genoeg energie om lekker actief en vol motivatie door de dag te komen. Je kan de pudding ook prima een of twee dagen van tevoren voorbereiden zodat je in de ochtend niet veel tijd nodig hebt om je ontbijt klaar te maken.

Chiapudding met kokosmelk en mango

Chiazaadjes zitten vol met vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Ze nemen veel vocht op en zijn daarom heel geschikt om een soort pudding van te maken. Een chiapudding is een lekker gezond ontbijt waar je super voldaan van raakt!
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram chiazaad
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 blaadjes limoenblad
  • 1/2 limoenen
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 el gembersiroop
  • snufje zout
  • snufje kaneelpoeder
  • 150 g mango uit de diepvries
  • 50 g geroosterde pompoenpitjes
  • 1 tl honing

Instructies
 

  • Verwarm kokosmelk, sinaasappelsap, gembersiroop, zout en kaneelpoeder samen met sap en rasp de halve limoen in een steelpannetje. Voeg de mango eraan toe, maar houd een paar blokjes mango apart. Verwarm de limoenblaadjes. Giet het warme mengsel op de chiazaadjes en verdeel dit over glaasjes of schaaltjes.
  • Serveer de pudding met de overgebleven blokjes mango, pompoentpitjes en eventueel wat verse munt of ander vers fruit.
Trefwoord Chiapudding, Chiazaad, Kokosmelk, Mango

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen