De truc om makkelijk een stuk gezonder te eten, zonder dat je er al te moeilijk over hoeft te doen is meer groenten verwerken in je maaltijden. Vervang couscous bijvoorbeeld eens door deze variant gemaakt van bloemkool. Maak er een lekkere bloemkool couscoussalade van. Ook heerlijk bij een barbecue of om mee te nemen naar een picknick.
Dit is een recept van Estée Strooker.
Bloemkool couscous
Equipment
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 100 g rozijnen
- 1/2 el komijnpoeder
- 1 stukje gember geraspt
- 2 limoenen sap
- 1 tl chilipoeder
- 1 el kerriepoeder
- 100 ml olijfolie
- 1 el gembersiroop
- veel fijngehakte kruiden dille, peterselie, munt
- 1 bosje bosui
- peper en zout
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes. Doe het daarna in een keukenmachine en mix het heel kort maar snel tot er een soort ‘couscous’ ontstaat. De kunst hierbij is om niet teveel tegelijk in de mixer te doen en niet te lang te mixen. Mix je te lang; dan wordt de couscous te nat en is het meer puree. Mix je te kort; dan is de bloemkool te grof.
- Spreid de couscous daarna uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de couscous 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Laat afkoelen en meng daarna met alle ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de bosui en kruiden fijn en meng deze er doorheen.