Bloemkool couscous

cauliflower, vegetables, food-1465732.jpg

De truc om makkelijk een stuk gezonder te eten, zonder dat je er al te moeilijk over hoeft te doen is meer groenten verwerken in je maaltijden. Vervang couscous bijvoorbeeld eens door deze variant gemaakt van bloemkool. Maak er een lekkere bloemkool couscoussalade van. Ook heerlijk bij een barbecue of om mee te nemen naar een picknick.

Dit is een recept van Estée Strooker.

Bloemkool couscous

3.4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 100 g rozijnen
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1 stukje gember geraspt
  • 2 limoenen sap
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el gembersiroop
  • veel fijngehakte kruiden dille, peterselie, munt
  • 1 bosje bosui
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool in roosjes. Doe het daarna in een keukenmachine en mix het heel kort maar snel tot er een soort ‘couscous’ ontstaat. De kunst hierbij is om niet teveel tegelijk in de mixer te doen en niet te lang te mixen. Mix je te lang; dan wordt de couscous te nat en is het meer puree. Mix je te kort; dan is de bloemkool te grof.
  • Spreid de couscous daarna uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de couscous 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Laat afkoelen en meng daarna met alle ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de bosui en kruiden fijn en meng deze er doorheen.
Trefwoord Bloemkool, Couscous, Gezond

13 reacties op “Bloemkool couscous”

  1. 5 sterren
    Right here is the perfect webpage for everyone who would like to understand this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You certainly put a fresh spin on a subject that has been discussed for a long time. Wonderful stuff, just excellent!

  2. 4 sterren
    Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other blogs?
    I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some
    stories/information. I know my readers would value your work.

    If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Winkelwagen