Ken je de Schwarzwalder-kirsch torte? Er is gewoon iets magisch aan de combinatie kersen (of ander rood fruit) en pure chocola. Daar wilde ik wat mee doen. En toen ik eens iets anders wilde maken dan een standaard bananenbrood (wat gewoon toch echt wel een ideale snack is!) werd dat mijn doelwit. En het resultaat is meer dan goedgekeurd! Ik laat het kokosbloesemsuiker zelfs helemaal weg, aangezien het dank de bananen en chocola zoet genoeg wordt. Maar als je niet iets meer een zoetekauw bent, dan kan je het natuurlijk verrijken met jouw favoriete zoet.

Bananenbrood met rood fruit en pure chocola
Bananenbrood is het perfecte tussendoortje om bananen in te verwerken die mega rijp zijn. Doordat bananen kalium bevatten helpen ze je na het sporten je spieren en zenuwen te herstellen. Een lekkere snack voor na een workout dus! Heerlijk met een flinke mok thee, om je vochtbalans weer op peil te brengen.
Ingrediënten
- 30 ml zonnebloemolie
- 50 ml amandelmelk
- 3 rijpe bananen
- 75 gram boekweitmeel
- 4 gram bakpoeder
- 75 gram havermeel
- 25 gram kokosbloesemsuiker
- 25 gram cacao
- 100 gram bevroren kersen of frambozen
- 50 gam pure chocolade
- Snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Prak twee bananen en doe ze met de olie, kokosbloesemsuiker en amandelmelk in een kom. Pureer met een staafmixer.
- Mix de havermeel, boekweitmeel, cacao, bakpoeder en zout door elkaar en meng dit door het bananenmengsel.
- Hak de chocolade fijn en roer erdoor. Houd een klein beetje apart voor op de bovenkant.
- Roer de helft van de kersen of frambozen (bevroren) door het beslag
- Doe een bakpapiertje in een cakevorm en stort je beslag in de vorm.
- Snijd de derde banaan door de lengte doormidden.
- Verdeel de overgebleven kersen of frambozen over de vorm en druk de halve bananen een beetje in het beslag.
- Verdeel de overgebleven chocolade erover en bak circa 45 minuten. Het bananenbrood is gaar als je er een mes of prikker in kunt steken en deze er weer schoon uitkomt.