asparagus, soup, cream

Aspergesoep is niet de meest gezonde soep, er gaat immers lekker wat room en wijn doorheen. Maar o zo lekker! Heerlijk romig. Echt een soepje om jezelf af en toe op te trakteren. Haal verse asperges en geniet hier in het weekend lekker van. Als voorgerecht van een diner met meerdere gangen bijvoorbeeld. Glaasje witte wijn erbij en de geniet-modus kan aan.

Aspergesoep

4 van 1 stem
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Soep
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg asperges geschild, hoeven niet de mooiste te zijn
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l Water
  • 300 ml Room
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 3 g zout
  • 1 tl honing eventueel als hij beetje bitter is

Instructies
 

  • Schil de asperges, de kontjes hoeven niet verwijderd te worden. Zet de asperges op met witte wijn, peper en zout, een theelepel nootmuskaat, een bouillonblokje, water tot de asperges onder staan, laat koken voor 25 minuten. Mix alles in de blender, en voeg de room toe. Laat daarna nog kort even doorkoken. Breng op smaak met eventueel met wat peper en zout.
Trefwoord asperge, soep

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen