Koudetraining, een koud kunstje?

“De weg naar innerlijke kracht begint met een sprong in het ijsbad”


Koude training

Waarom zou je…

⚡Heb jij last van koude handen en voeten?

⚡Zit je laag in energie?

⚡Heb je het snel koud?
Wil je een manier leren om met stress om te gaan?

⚡Heb je zin in een fysieke en mentale uitdaging?

Dan is dit de workshop voor jou!

Workshop inhoud

Wat gaan we doen

In deze workshop ga je leren welke voordelen koudetraining voor jouw lichaam heeft en hoe dit werkt. Denk hierbij aan een verbeterde bloedcirculatie, een sterker immuunsysteem, verminderde ontstekingen, pijnverlichting, verhoogde energie en alertheid, vermindering stress, beter herstel na trainingen en het versterken van je mentale weerbaarheid. We duiken in de theorie achter koude training, het verband met je ademhaling en stress en we gaan dit in de praktijk toepassen.

Voordelen van de kou

Van nature hebben we een afkeer tegen de kou. Het is oncomfortabel en het kost je lichaam energie om weer op te warmen. Toch zijn er vele voordelen aan koudetraining, zowel fysiek als mentaal.

● Je krijgt meer energie
● Je immuunsysteem krijgt een boost
● Je leert je ademhaling te controleren
● Het leert je beter omgaan met stressvolle situaties
● Je herstelt sneller na een fysieke inspanning
● Je bloedcirculatie verbetert en je bloeddruk verlaagt
● Het verbetert je concentratie
● Je hebt een verhoogde koudetolerantie
● Je versterkt je wilskracht
● Er komen gelukshormonen vrij

DE WORKSHOP

Na een voorbereiding waarin de theorie rond koudetraining uitgebreid wordt behandeld, worden verschillende ademhalingstechnieken uitgevoerd. Hiermee bereiden we je mindset en lichaam voor op het ijsbad.

Onder begeleiding stap je vervolgens vol vertrouwen het water in. Of dit tot je knieën is of een volledige onderdompeling.. it’s all good! Wij zorgen voor een setting waarbij ruimte is voor jouw proces. Wanneer je uit het bad komt volgen enkele oefeningen om het lichaam weer op te warmen, praten we na en ga je naar huis met een voldaan gevoel.

Je krijgt na afloop een e-book waarmee je alle theorie rustig na kunt lezen, én een protocol om zelf thuis te blijven oefenen.

Om de kwaliteit hoog te houden en persoonlijke aandacht te kunnen garanderen,
werken we met kleine groepen van max. 6 personen. Wil je dit met een grotere groep doen? Mail ons dan even voor meer info.

Mocht je nu geïnteresseerd zijn in deze koude training, en deel willen nemen met een grotere groep, dat is zeker mogelijk. Stuur dan een mailtje via onderstaande knop.


Wat anderen ervan vonden

Een leerzame en verrassend leuke ochtend van twee fijne mensen. Tot in de puntjes verzorgd, zelfs met nazorg en heerlijke snacks. De ademsessie bracht me in een staat van rust waar ik zelden in geweest ben. Heerlijk om te ervaren dat die staat voor me beschikbaar is.

5/5
Jelte

Een goed verzorgde workshop in een fijne vertrouwde omgeving, zonder moeten/druk waardoor je op je eigen tempo kan meedoen.

Vooraf aan de koudetraining had ik er niet bepaald zin in. Ik zag er super erg tegenop, maar was toch nieuwsgierig. Door de goede voorbereiding, theorie en ademsessies kreeg ik er vertrouwen en zelfs zin in. Het was een ervaring om nooit te vergeten, de energie die ik daarna had! Niet normaal!

5/5
Ontspannen
Anoniem

Ik wilde graag eens een koudetraining volgen maar dan in mijn eigen tempo en zonder groepsdruk. Daarvoor was de koudetraining van Energiek Opladen echt perfect.

De deskundige en persoonlijke begeleiding van Rianne en Ezra zorgde voor een individuele ervaring in een kleine groepssetting. Met veel achtergrondinformatie en oefeningen die ook in het dagelijks leven van pas komen. Ik raad het iedereen aan!

5/5
Ontspannen
Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen