Over mij

Mijn yogareis begon zo’n vier jaar geleden. Toen zag ik yoga voornamelijk als een fysieke training, het hielp me uit mijn hoofd te komen en in mijn lichaam. Want mijn hoofd, dat stond nooit stil. Toen ik in een uitdagende periode terecht kwam ben ik yoga heel anders gaan ervaren. Hoe langer ik yoga beoefende, hoe meer ik stil kon zitten. Voorheen had ik altijd prikkels nodig om mij goed, voldaan en nuttig te voelen. Stilte ervaarde ik lange tijd als onprettig en ongemakkelijk. Achteraf zie ik in dat het tekens waren dat er er iets uit balans was. Ik was ver verwijderd van de rust in mezelf.

Met vallen en opstaan heb ik in deze periode heel veel geleerd. Over mezelf, geluk en de ups en downs van het leven, grenzen en hoe belangrijk mentaal welzijn en zinsgeving zijn. Maar ook hoe makkelijk men hieraan voorbij gaat. Dit heeft me doen besluiten om te stoppen met mijn full-time baan en de tijd te nemen om uit te zoeken waar ik nou echt blij van word. Deze reis heeft me opnieuw in contact gebracht met mijn lichaam en leren luisteren naar wat ik voel. Het heeft me geleerd yoga naast ontspanning in mijn lichaam nu ook voor ontspanning en rust in mijn hoofd in te zetten.

Yoga

De lessen die yoga mij heeft geleerd (en me nog steeds leert) wilde ik graag delen met anderen dus begon ik met het geven van yogalessen voor vrienden en kennissen. Al snel smaakte dit naar meer en maakte ik de keuze om een 200 uur yoga opleiding tot yoga docent te volgen in Spanje. Hierna ben ik nogmaals naar Spanje vertrokken om te ondersteunen bij de opleiding en heb ik mijn adjustment certificaat behaald.

Nu, zo’n vier jaar later, zoek ik steeds meer de stilte op. Ik heb ervaren hoe nuttig het kan zijn om afstand te nemen van de drukte en stil te kunnen staan om alles van een afstandje te bekijken. Het is mijn doel geworden een positieve impact te maken op de levens van anderen. Tegenwoordig is het zo verleidelijk om jezelf te verliezen in het hectische leven van alledag en zo de signalen van ons lichaam te negeren. Vaak gebeurd dit onbewust en sluipt het niet luisteren naar ons lichaam erin. Langzaamaan raakt je energie op en kan je alleen nog maar “leeg” geven.

Door middel van de yoga lessen en events die ik organiseer wil ik momenten en ervaringen creëren waarbij je weer in contact komt met jezelf. Terug naar de basis. Naar je gevoel, ademen, tijd en aandacht voor jezelf, goede voeding en verbinden met gelijkgestemden en de natuur. Niet vluchten in de drukte van het bestaan, maar leren landen in je lichaam en luisteren naar wat het je te vertellen heeft.

 

 

Wanneer passie, expertise en vriendschap samenkomen

Dan ontstaan er mooie dingen!

Veel events doe ik samen met Charis en Estée, we kennen elkaar uit de horeca, waar we bij Eetwinkel STROOM samen werkten om Arnhem van gezonde (afhaal) maaltijden te voorzien. Al gauw bleek dat we ook een gedeelde passie hadden voor yoga. Wekelijkse sessies werden al gauw de normale gang van zaken. Ook creativiteit en ondernemerschap bleek een gedeelde noemer. Zo ontstond het plan om onze krachten te bundelen in de vorm van events waar voeding, beweging en in- en ontspanning centraal staan. Fijn dat je er bent!

LEUK OM JE TE ONTMOETEN!

Estée Strooker

Terwijl leeftijdsgenoten studeerden was Estée zoekende. Ze wilde graag iets creatiefs doen, begon aan een studie rechten en journalistiek, maar na een verkorte koksopleiding in Parijs wist ze dat ze de culinaire wereld in wilde. Ze liep stage bij diverse toprestaurants, maar wist dat ze liever voor zichzelf wilde beginnen. Toen het programma Masterchef in Nederland op televisie kwam zag ze haar kans en… won!

Met het prijzengeld opende ze op haar 20e haar eerste restaurant ” ‘t Amusement”. Dat is ondertussen al 11 jaar geleden! Verder heeft Estée drie kookboeken op haar naam, presenteerde ze programma’s bij 24Kitchen en ontwikkelt ze regelmatig creatieve culinaire concepten.

Bij de retraites neemt Estée de pijler “Voeding” voor haar rekening en neemt ze de deelnemers mee van het plukken tot het samen bereiden van je eigen maaltijd. Als drukke onderneemster weet ook Estée hoe belangrijk bewegen en gebalanceerde voeding zijn voor een sterk en energiek lichaam. Naast een ster in de keuken is Estée ook fanatiek yogi en heeft ze inmiddels zelf ook een yoga opleiding afgerond.

Bekijk de website van Estée

Charis Heising

Charis is een echte duizendpoot. Zo heeft ze meerdere horecabedrijven helpen opstarten en is ze ook medeoprichter van de Culi Kit. Ook Charis is altijd al geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en sport. Bootcamp, yoga, hardlopen, Body Attack, tennis, er is al van alles de revue gepasseerd. Momenteel is ze veel op reis en staat ze daarom vooral op de mat, yoga (maar ook bijvoorbeeld BBB en andere bodyweight workouts) kunnen namelijk altijd en overal! Charis is vooral van het hele “online gebeuren”. Reizen en online werken zijn top te combineren, dit heeft ze in de praktijk gebracht door een aantal maanden in Thailand als “digital nomad” te leven en terwijl ze daar was besloot ze heel impulsief een opleiding tot yogadocente te volgen. Naast de fysieke lessen en uitdagingen zijn vooral de onderwerpen op het gebied van filosofie en persoonlijke ontwikkeling bij haar blijven hangen. En één zin in het bijzonder. “Repetition is where the magic arises.” De kracht van succes zit ‘m in herhaling. Er is geen shortcut, maar door te doen en opnieuw en opnieuw kan je zoveel meer bereiken dan je van tevoren had verwacht. En dit mantra past Charis toe in haar Fascia lessen die terug komen op de retraites.

Bekijk de website van Charis

Lekker en gezond eten & een fit en actief leven.

Daar draait het bij ons om. Eerlijk gezegd zijn we met weinig anders bezig. Dagelijks bedenken we recepten en workouts, yoga lessen, staan we in de keuken en in de sportschool. Jij hebt het al druk genoeg met je eigen drukke bestaan, laat dit daarom maar aan ons over! Zodat je meer energie overhoudt om aan jouw eigen doelen te werken.

Winkelwagen