Over mij

Misschien herken je het wel; de dagen vliegen voorbij, een gejaagd gevoel, hoge ademhaling, slechte nachtrust en je goede humeur is ver te zoeken… Voor mij is dit een hele periode de realiteit geweest. Het werk nam ik mee naar huis en had me totaal in zijn grip. Het is op zulke momenten zo verleidelijk om jezelf te vergelijken met anderen, tenslotte is er altijd wel iemand die meer doet en het drukker heeft dan jij. En als zij het kunnen dan mag jij niet klagen… toch?

Voor mij was dat niet anders. Van kleins af aan word ik al ‘doorzetter’ genoemd, iets waar ik altijd trots op ben geweest en zag als een sterk punt. Nu werd deze eigenschap echter het begin van een hoop ellende. Het begon met af en toe een huilbui wat ik afschoof op vermoeidheid. Maar al snel kwam ik regelmatig huilend thuis, kreeg ik steeds meer fysieke en mentale klachten zoals heftige hoofdpijnen, een overvloed aan negatieve gedachten, slecht of niet slapen en pijn op mijn borst. En ook al gaf mijn vriend al vaker aan dat er iets moest veranderen, toch duurde het ruim een half jaar voordat ik toe durfde te geven dat het zo niet langer kon. Ik besloot hulp te zoeken waaruit bleek dat ik in een burn-out zat. Dit betekende dat ik flink gas terug moest nemen. Iets wat ik ontzettend confronterend en moeilijk vond, ik was ten slotte een doorzetter.

Yoga

Met vallen en opstaan heb ik in deze periode veel geleerd. Over hoe belangrijk fysiek en mentaal welzijn zijn, zingeving, geluk en vooral over mezelf. Maar ook hoe makkelijk men hieraan voorbij gaat. Dit heeft me doen besluiten mijn fulltime baan in te ruilen voor zeeën van tijd, blote voeten en de yoga mat. Ik heb de tijd genomen om uit te zoeken waar ik nou echt blij van word. In deze periode heeft yoga mij ontzettend veel gebracht. In het begin zag ik yoga vooral als een fysieke training. Even uit mijn hoofd en op de mat, zo lukte het mij om te ontspannen, maar hoe meer yoga ik deed en mezelf hierin verdiepte des te meer ik er over leerde, en nog steeds! Het heeft me opnieuw in contact gebracht met mijn lichaam en leren luisteren naar wat ik voel. Het bracht me naast ontspanning in mijn lichaam ook rust in mijn hoofd en besloot een een 200 uur Yoga Teacher training te gaan doen. Ik besloot mijn ervaring te gaan delen met anderen. 

Het online platform “Energiek Opladen” bestond al maar kreeg hierdoor een ander doel en een enorme boost. De dingen die mij in deze periode hebben geholpen wil ik delen met anderen door middel van lessen, evenementen en retraites. Met de retraites die ik organiseer wil ik mensen een plek bieden om even uit de hectiek van het dagelijkse leven te stappen. Terug naar de basis. Naar je gevoel, ademen, verbinden met gelijkgestemden, de natuur en weer met jezelf.

 

 

Wanneer passie, expertise en vriendschap samenkomen

Dan ontstaan er mooie dingen!

Veel events doe ik samen met Charis en Estée, we kennen elkaar uit de horeca, waar we bij Eetwinkel STROOM samen werkten om Arnhem van gezonde (afhaal) maaltijden te voorzien. Al gauw bleek dat we ook een gedeelde passie hadden voor yoga. Wekelijkse sessies werden al gauw de normale gang van zaken. Ook creativiteit en ondernemerschap bleek een gedeelde noemer. Zo ontstond het plan om onze krachten te bundelen in de vorm van events waar voeding, beweging en in- en ontspanning centraal staan. Fijn dat je er bent!

LEUK OM JE TE ONTMOETEN!

Estée Strooker

Terwijl leeftijdsgenoten studeerden was Estée zoekende. Ze wilde graag iets creatiefs doen, begon aan een studie rechten en journalistiek, maar na een verkorte koksopleiding in Parijs wist ze dat ze de culinaire wereld in wilde. Ze liep stage bij diverse toprestaurants, maar wist dat ze liever voor zichzelf wilde beginnen. Toen het programma Masterchef in Nederland op televisie kwam zag ze haar kans en… won!

Met het prijzengeld opende ze op haar 20e haar eerste restaurant ” ‘t Amusement”. Dat is ondertussen al 11 jaar geleden! Verder heeft Estée drie kookboeken op haar naam, presenteerde ze programma’s bij 24Kitchen en ontwikkelt ze regelmatig creatieve culinaire concepten.

Bij de retraites neemt Estée de pijler “Voeding” voor haar rekening en neemt ze de deelnemers mee van het plukken tot het samen bereiden van je eigen maaltijd. Als drukke onderneemster weet ook Estée hoe belangrijk bewegen en gebalanceerde voeding zijn voor een sterk en energiek lichaam. Naast een ster in de keuken is Estée ook fanatiek yogi en heeft ze inmiddels zelf ook een yoga opleiding afgerond.

Bekijk de website van Estée

Charis Heising

Charis is een echte duizendpoot. Zo heeft ze meerdere horecabedrijven helpen opstarten en is ze ook medeoprichter van de Culi Kit. Ook Charis is altijd al geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en sport. Bootcamp, yoga, hardlopen, Body Attack, tennis, er is al van alles de revue gepasseerd. Momenteel is ze veel op reis en staat ze daarom vooral op de mat, yoga (maar ook bijvoorbeeld BBB en andere bodyweight workouts) kunnen namelijk altijd en overal! Charis is vooral van het hele “online gebeuren”. Reizen en online werken zijn top te combineren, dit heeft ze in de praktijk gebracht door een aantal maanden in Thailand als “digital nomad” te leven en terwijl ze daar was besloot ze heel impulsief een opleiding tot yogadocente te volgen. Naast de fysieke lessen en uitdagingen zijn vooral de onderwerpen op het gebied van filosofie en persoonlijke ontwikkeling bij haar blijven hangen. En één zin in het bijzonder. “Repetition is where the magic arises.” De kracht van succes zit ‘m in herhaling. Er is geen shortcut, maar door te doen en opnieuw en opnieuw kan je zoveel meer bereiken dan je van tevoren had verwacht. En dit mantra past Charis toe in haar Fascia lessen die terug komen op de retraites.

Bekijk de website van Charis

Lekker en gezond eten & een fit en actief leven.

Daar draait het bij ons om. Eerlijk gezegd zijn we met weinig anders bezig. Dagelijks bedenken we recepten en workouts, yoga lessen, staan we in de keuken en in de sportschool. Jij hebt het al druk genoeg met je eigen drukke bestaan, laat dit daarom maar aan ons over! Zodat je meer energie overhoudt om aan jouw eigen doelen te werken.

Winkelwagen